Sprehodi po uglasbljeni Ljubljani - festival ulične glasbe

Letošnji Festival ulične glasbe nam prinaša več kot 50 dogodkov. Večinoma bodo to koncerti, pripravili pa smo tudi, glasbene delavnice za mlade po duši, okroglo mizo, čarovniško povorko po festivalski poti ter vodstvo po uglasbljeni Ljubljani. Vsi dogodki so brezplačni, če pa si želite festival finančno ali kako drugače podpreti, lahko na tej spletni strani izveste, kako lahko pomagate.

 

 

Želja festivala je prikazati, kako lahko kvalitetna ulična glasba pozitivno vpliva na nas, napolni nas z voljo in zagonom, da lepše opravimo vsakdanje stvari, nas umiri, kadar se nam kam, morda brez razloga, mudi, ali pa nas prijetno kratkočasi, kadar čakamo v dolgi vrsti.

 

Želimo delovati v smeri povezovanja in sodelovanja različnih organizacij, ki soustvarjajo zvočno sliko na ljubljanskih ulicah, ter spodbuditi obujanje poklica glasbenika, ki ga v zadnjem času močno izpodrivajo digitalni nosilci zvoka. Naša vizija je transformacija zvočnega prostora k organski in družbeno odgovorni zvočni sliki. Zavedamo se, da je glasba več od golega zvoka in da je živa glasba nujna dobrina za zdrav razvoj in humano delovanje posameznika in družbe.

 

Človek se kaj kmalu privadi hoje v temi in ta se mu takrat ne zdi več prav zares temna. Podobno je z glasbo. Privadili smo se na glasbo, ki ima v sebi prav toliko svetlobe, kot soba ponoči brez žarnice. Poskušali smo ujeti preostale sončne žarke v glasbi in z njimi osvetliti ljubljanske ulice.


.